Related Posts with Thumbnails

24 Nisan 2009 Cuma

Foster’ın Hayali Arkadaşlar Mekânı





Bu çizgi filmi çok seviyorum. Cartoon Network çizgi filmleri arasında beni kendisine en çok çeken o. Çizgi filmin üzerine kurulduğu olay o kadar güzel ki, bu hikâyenin içine girmek, olayların bir parçası olmak ve kendi olaylarını yaratmak istiyor insan. Her çocuk sadece isteyerek ve düşünerek kendi hayal ettiği kanlı, canlı bir arkadaşa sahip olabiliyor. Arkadaşının şeklini ve düşüncelerini belirleyemiyor belki ama bu arkadaş kesinlikle onu çok iyi anlıyor, çok seviyor ve yaratıcısıyla çok iyi anlaşıyor.

Ayakları olmayan, yerde kayarak yada süzülerek dolaşan mavi bir battaniye var. Adı Bloo. Çok yaramaz, kaçık, sevimli ve itici. Bu evdeki hayali arkadaşların en önemlisi, çünkü o hikâyenin başkarakteri olan küçük ve akıllı çocuk Mac tarafından hayal edildi. Belki de aslında ana karakter hayali arkadaşların kaldığı evdir. Söylentilere göre bu evin kendiside bir hayali arkadaştır.
Foster’ın Hayali Dostlar Mekânı, Madam Foster’ın, evsiz kalan hayali arkadaşlara bir yuva vermek istemesiyle kuruluyor. Küçükken yaratılan ve sahipleri büyüyünce ortada kalan hayali dostlar bu eve karşılıksız kabul ediliyor. Ev çok büyük, sırlarla dolu. Her kapının ardında bir giz, her kapının ardında bir macera var. Ailesi, yeterince büyüdüğü ve artık bir hayali arkadaşa ihtiyacı kalmadığını düşündüğü için Bloo’yu evden götürmesini istiyor. Bloo’nun yaramazlıklarından duyulan bıkkınlık, Mac’in ailesinin bu kararı vermesinde oldukça etkili. Mac, Foster’da ki ev yönetimiyle, Bloo’nun bir başkası tarafından evlat edinilemeyeceği konusunda bir anlaşma yapıyor. Fakat bunun için bir şartı var. Mac her gün evi ziyaret etmek ve Bloo’yla ilgilenmek zorunda.
İşte bundan sonra eğlence başlıyor.




0 yorum on "Foster’ın Hayali Arkadaşlar Mekânı"

Yorum Gönder