Related Posts with Thumbnails

23 Nisan 2009 Perşembe

Cartoontr'ye Hoşgeldiniz





Ben Kimim?

Ben bir çizgi film delisiyim. İşim çizgi film izlemek. Bu sayfalarda Cartoon Network'de yayınlanan çizgi filmler hakkında çıkan haberleri, daha çok kendi düşünce ve yazılarımı paylaşağım.


Cartoon Network, CBS Europe tarafından Turner Entertainment Broadcasting System kullanılarak 1992'de yayına sokulmuş uluslararası bir çizgi film kanalıdır.

Tüm dünyada her biri birbirinden farklı 25 kanalı bulunan Cartoon Network, bugün 160 ülkede yaklaşık 200 milyon evde, 21 dile tercüme edilerek yayın yapmaktadır. Cartoon Network, dünyanın en büyük medya şirketlerinden Time Warner grubunun bir kuruluşu olan Turner Broadcasting System tarafından 1 Ekim 1992'de çocuklar için kurulmuştur. Türkiye'de D-Smart, Digiturk ve Turksat 2A'dann yayın yapmaktadır. Kanal, genellikle 7-18 yaş aralığında kişilere hitâp eden programlar yayınlamaktadır.

Son 5 senede Cartoon Network özgün çizgi filmleri ile 20 kere prime-time Emmy Ödülleri'ne aday gösterilmiş,Ben 10, Dexter’ın Laboratuvarı, Johnny Bravo, Powerpuff Kızlar, Samuray Jack ile ödüllere layık görülmüştür.

0 yorum on "Cartoontr'ye Hoşgeldiniz"

Yorum Gönder