Related Posts with Thumbnails

23 Aralık 2009 Çarşamba

Yeni Megas XLR Incelemesi





“Coop, uzay robot dövüşü organizatörüne ders veriyor.”

Japon ve Amerikan kültürü arasındaki alışveriş ancak bu örnekle doruğa ulaşmış olabilir.

Olayların başlangıç yeri New Jersey… Baş karakter Coop, tembel arkadaşı Goat’ın çöplüğünde bulduğu ve iki papale satın aldığı robotu inanılmaz bir şekilde değiştirir. Onu geri almak için gelen Komutan Kiva Andrev’in iki robotunu da parçalar. Kiva, Coop’un Megas’ı özelleştirirken zaman makinesini bozduğunu anladığında, geleceğe dönmenin mümkün olmadığını da görür. Artık Glorftlar'a karşı birlikte mücadele edeceklerdir.

Ancak zaman yolculuğu sırasında oldukça hasar gören robotu tamir ederken onu bambaşka bir hale sokmuştur. Şimdi robotun tepesinde klasik Cabrio bir araba, arabanın önünde danseden yarı çıplak bir oyuncak, sekiz numaralı bilardo topu şeklinde bir vites kolu vardır.

Kiva için her şey çok zordur. Tek sorunu sadece yeni bir dünyanın yaşam tarzına alışmaya çalışmak değildir. Megas hakkında her şeyi bilmesine karşın, kontrol paneli tamamen değiştiği için artık arka koltukta oturmak, o iki kafadar mahallede terör estirirken hiçbir şey yapamadan onları seyretmek mecburiyetinde kalır.

Coop ve dostu Jamie Megas’a birde süper baslı müzik sistemi yaparlar. Bütün bu çalışmalar sonucu Megas tamamen Coop’un olur. Bizim dev bir robot sahibi olma fikrimiz, berabarinde Coop’a hayranlık getirir.

Bu çizgifilm bir Japon hassasiyetiyle yapılmış gibi duruyor. Animelerden oldukça etkilenmiş fakat Amerikan kültüründen kesinlikle kopmamış.

Sonic silahlar, yok edici makineler, savaş kruvazörleri. Çizgi filmdeki bir çok karakter ve olay, şüpheli derecede transformers’ı andırıyor. (Uzay robot dövüşlerin düzenlendiği bölüm ve bu dövüşleri düzenleyen ucube yaratık…)

Bütün bu gösteri hakkında en iyi şey ciddiye alınır bir yanının olmaması, hatta kendi kendisini bile ciddiye almıyor. Güçlü bir mizah anlayışı var. Karakter çatışmaları başarılı. Jamie korkak ve aslında video oyunlarıyla, yemek dışından Coop’la ortak yanları yok. Kiva bu üçlünün en zeki üyesi, aynı zamanda bir kız. Kendisi bir komutan olmasına karşın Coop’un liderliği elinde bulundurmasına aldırmıyor.

Tür: Animasyon/Çizgi Film

Kanal: Cartoon Network

Tarz: Bilim Kurgu/Aksiyon/Komedi/Sci-Fi/Action/Comedy

0 yorum on "Yeni Megas XLR Incelemesi"

Yorum Gönder