Related Posts with Thumbnails

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Scooby Doo





Cartoon Network''un yayınladığı klasiklerden biri. CN'nin klasik yapımları yayınlamasından duyduğum hoşnutluğu, klasik yapımlar hakkında yazdığım her yazımda belirtiyorum. Scooby Doo klasik kelimesini gerçekten hakediyor. Üzerinden geçen zaman karşın hala zevkle izlenebiliyor.

Çizgi film boyunca Freddie, Daphne, Velma, Shaggy ve Scooby, yaratık ve canavarlarla uğraşıyor olmalarına karşın finalde bunların hiçbirinin gerçek yaratık ve vanavar olmadığı ortaya çıkıyor. Çocuklar için inanılmaz yararı olan, gerçekte hayalet ve canavarların olmadığını onlara farklı bir yöntemle anlatan çizgi film, bir tek devam bölümleri olan "Scooby Doo ve On Üç Hayaleti" serisinde bozuluyor. Çünkü bu seride hayaletler gerçek hayalet, canavarlar gerçek canavar... Kahramanların çizgi filmin başından beri bunlardan korkmaları ve kaçmaları artık gereksiz değil. Ancak çizgi filmin üzerine oturtulduğu olaylar sırası yine pek fazla değişmiyor. Shaggy ve Scooby bu gerçek canavarlarıda kandırabiliyor, müzik eşliğinde küçük oyunlar oynayarak onlarla dalga geçebiliyor.

Scooby Doo'yu seviyorum. İnternette dolaşırken Warner Bros'un yenilenen çocuk sayfalarına baktım. Gerçekten çok eğlenceli siteler olmuş. Videolar ve oyunlar var. Sadece ScooBy-Doo ile ilgi değil, Looney Tunes kahramanları ve WB'nin diğer çizgi filmleriyle ilgili sayfalarda mevcut.

http://scoobydoo.kidswb.com/

İyi eğlenceler. Bu yazıyı hazırlarken Mike, Lu ve Og izliyorum. Şimdi bu işime devam edeceğim.

0 yorum on "Scooby Doo"

Yorum Gönder